Portal Informatii Despre Cancer

Acasă » Prevenire si viata sanatoasa » Top alimente nocive

Top alimente nocive

Majoritatea oamenilor au auzit deja sfatul de a evita pe cat posibil urmatoarele alimente cu scopul de a preveni imbolnaviri si intoxicari ale organismului. Presupunem ca o mica recapitulare nu strica insa.

1. ZAHARUL, in special cel alb rafinat, care este un produs de sinteza ce nu se gaseste in natura. Zaharul brun (zahar alb amestecat cu melasa) si cel invertit nu sunt nici ele sanatoase. Pe langa binecunoscutul fapt ca zaharul produce felurite boli (precum diabetul, obezitatea), el poate afecta si sistemul imunitar. Singurul inlocuitor acceptabil este mierea de albine naturala.

2. ZAHARINA a fost interzisa in unele tari si exista suspiciunea ca ar avea potential cancerigen.

3. ASPARTAMUL poate produce numeroase tulburari de sanatate cu mari semne de intrebare referitor la efectul cancerigen. Din pacate, acest indulcitor artificial se afla in foarte multe alimente: guma de mestecat, cereale, iaurt, etc.

4. CARNEA, mai ales in epoca industriala (deoarece contine hormoni, antibiotice, coloranti si conservanti) poate afecta sistemul cardiovascular (datorita grasimilor saturate) si probabil, contribuie si la diferite cancere, precum cel de colon. Putem insa renunta la carne si proteinele sale, inlocuind acei aminoacizi pe care organismul nu-i poate sintetiza singur si pe care trebuie sa ii ia din alimente, consumand polen, hrisca, mei, galbenus de ou, lactate, chiar si unele legume si fructe.

5. ALCOOLUL- in ciuda afirmatiilor ca ar avea unele beneficii in cantitati moderate, efectele negative asupra sanatatii trebuie sa incline mai greu in balanta. Atentie deci!

6. CAFEAUA- de asemenea, efectele ei nocive asupra sistemului nervos si cardiovascular sunt binecunoscute.

7. OTETUL ALIMENTAR DIN LEMN face sa apara in organism diferite tulburari: ulcere, astm, calculi renali, etc. Inlocuitori acceptabili sunt sucul de struguri necopti, otetul din mere si miere, otetul natural aromatic si otetul de trandafiri.

8. MARGARINA, MAIONEZA si toate produsele bazate pe uleiuri hidrogenate produc printre altele cancer si afectiuni ale sistemului imunitar. Grasimile naturale insa, ce contin acizi grasi esentiali pentru organism sunt untul, alunele, semintele (in special de dovleac), uleiuri presate la rece, ananasul. Grasimile nu pot fi convertite in energie fara o cantitate adecvata de carnitina, care se poate prelua din produse vegetariene cum ar fi fructul de avocado si germenii de grau.

9. ADITIVII ALIMENTARI/ E-urile- din pacate foarte multe produse pe piata contin acesti agenti de colorare si conservare, desi in multe tari unii din ei au fost interzisi. Multi aditivi produc cancer, afecteaza vasele de sange, produc boli de piele, ale sistemului nervos, tulburari digestive, cresterea nivelului de colesterol, etc. Cei mai periculosi, datorita efectului carcinogen, sunt: E123 (se gaseste in bomboane, branzeturi topite si creme de branza, E110 (colorant galben din prafuri de budinca, de exemplu), E330 (acidul citric din sucurile din comert) si E102 (tartrazina din dulciuri si budinci). Este bine sa nu consumam niciun produs care contine E-uri.

10. PESTELE de crescatorie, care contine niveluri inalte de toxine precum bifenil policlorinat (PCB). Consumati numai peste salbatic si in cantitati moderate, pentru a evita intoxicatiile cu mercur.

11. CARBOHIDRATII RAFINATI (de exemplu, faina alba rafinata)- studiile publicate in jurnalul Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention a aratat ca riscul de cancer de san creste cu 220% datorita consumului ridicat de carbohidrati rafinati.

12. MERE, STRUGURI, CAPSUNI si alte fructe stropite cu pesticide- din pacate, se pare ca fructele care nu sunt bio/organice pot cauza mai mult rau decat bine organismului uman in epoca industriala. Pesticidele cu care sunt stropite aceste fructe in masa, de catre lucratori dotati cu masti si costume de protectie, pot produce cancer.

13. POPCORN la cuptorul cu microunde- agentia de protectia mediului din USA a recunoscut ca substantele chimice din pungile de popcorn din comert au potential carcinogen.


Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s