Portal Informatii Despre Cancer

Acasă » Prevenire si viata sanatoasa » Antenele de telefonie mobila si wifi-ul sunt nocive!

Antenele de telefonie mobila si wifi-ul sunt nocive!

Pentru ca familia mea a fost afectata direct de aceste radiatii, am citit mult despre acest pericol grav. Recunosc, nu sunt de specialitate si nu inteleg tehnologia. Dar ce citesc ma infioara. Oameni care decupleaza singuri antenele de pe bloc pentru ca se imbolnavesc de cancer, administratori de bloc ce isi baga in buzunare mita de la companiile de telefonie mobila fara acordul proprietarilor, ingineri de profesie care sub mantia anonimatului recunosc ca lucratorii in domeniu mor si ca standardele din Romania sunt cele mai permisive din Europa (unde e interzisa, de exemplu, instalarea antenelor GSM pe cladiri).. Am redat mai jos cateva articole, ca exemplu pentru cei neavizati. De asemenea, multe informatii tehnice de specialitate care explica si pericolele puteti gasi in Rapoartele Institutului National de Sanatate Publica, la acest link:  http://www.emf.ro/articole/detalii/12 

Radiatiile emise de statiile de emisie-receptie pentru telefonia mobila prezinta grave riscuri pentru sanatate, in special la copii si batrani, arata un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Oamenii care locuiesc in vecinatatea statiilor de emisie-receptie de telefonie mobila prezinta tulburari ale somnului si eruptii, dureri de cap, tulburari cardiace, insomnii, stari de oboseala avansata si iritabilitate, pierderi de memorie si tulburari ale sistemului cardiovascular, printre care se numara distonia neurocirculatorie, hipertensiunea si presiunea arteriala scazuta, informeaza Cotidianul.
„Mai multe ministere s-au aliat cu companiile de telefonie si cheltuiesc bani publici pentru campanii de montare a lor, desi acestea afecteaza sanatatea oamenilor”, sustine presedintele APC, Costel Stanciu.
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, are o alta parere si sustine ca ministerul sau a inceput o campanie de informare, pe banii publici, denumita „Comunicatiile mobile si sanatatea”, prin intermediul careia incearca sa-i convinga pe oameni ca antenele GSM nu sunt nocive.
APC a primit aproximativ 500 de sesizari in care se mentioneaza incalcari ale legii in legatura cu autorizarile si efectele nocive asupra sanatatii provocate de radiatiile neionizate emise de antenele GSM.
Firmele de telefonie mobila profita de naivitatea si de necunoasterea oamenilor reusind sa-i convinga, deseori, de faptul ca antenele GSM nu produc efecte secundare daunatoare organismului, este de parere APC.

Preluat de pe Ziare.com

De ce a interzis seful telecom al Belgiei retelele WiFi si de telefonie mobila in birourile sale?

Scris de in data de august 30, 2013        

99% din populatie continua sa utilizeze dispozitive wifi si wireless fara sa se gandeasca de doua ori, dar un numar crescator de oameni devin tot mai ingrijorati de chestiunile de sanatate ce inconjoara utilizarea acestor tehnologii. Se intampla ca Didier Bellens sa fie unul dintre acesti oameni. Ceea ce il face pe dl. Bellens sa fie diferit este ca el mai si administreaza Belgacom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Belgia. Preocuparea lui este de asa natura, incat nu doar ca a ales sa nu aiba wifi la cel de-al douazecisisaptelea etaj al Belgacom, unde este situat biroul lui, ci a ales sa nu foloseasca nici telefonul mobil, preia apeluri doar pe linia de telefonie fixa.

Ai crede ca, in calitate de presedinte al Belgacom, Bellens ar putea alege sa fie mai putin vocal in legatura cu ingrijorarile lui privitoare la utilizarea wifi si a telefoanelor mobile; totusi el nu are nici un fel de probleme despre educarea altora in legatura cu aceste chestiuni, in special a celor din tanara generatie. Asa cum explica Bellens, “in timpul zilei este mai bine sa utilizezi o casca, datorita faptului ca GSM  incalzeste”. El continua spunand “undele sunt periculoase. Noaptea e mai bine sa il inchizi.”

Afirmatiile lui Bellens s-ar putea sa nu fie asa de extravagante pe cat ar parea. La inceputul lui 2011, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a clasificat radiatiile de la dispozitive precum telefoanele mobile si wifi ca “posibil cancerigen uman” (clasa 2B).

In 2007, BioInitiative Working Group (Grupul de Lucru pentru Bioinitiativa) a revizuit 30 de ani de studii stiintifice documentand bio-efectele si efectele adverse asupra sanatatii pe care le au aceste expuneri EMF (electromagnetic field – camp electromagnetic). A concluzionat ca “limitele existente ale sigurantei publice sunt neadecvate”. Raportul nou publicat din 2012 al Bioinitiative scris de 29 de savanti independenti din toata lumea spune ca situatia este mult mai rea decat era in 2007.

Exista multe ingrijorari despre utilizarea telefoanelor mobile. Una dintre cele mai mari este legatura cu tumorile cerebrale. Pe langa multimea de alte complicatii ale sanatatii, profesorul Joel Moskowitz de la University of California, Berkeley, a gasit compiland descoperirile cercetarilor fiecarui studiu facut asupra legaturii dintre tumorile cerebrale si utilizarea telefoanelor mobile, “dovezi consistente ca utilizarea masiva a telefonului pentru zece ani sau mai mult de atat sporeste riscul de tumoare cerebrala cu cel putin 10%”.

Nivelele de radiatie emise de wifi sunt destul de mici. Dar problema este natura acestor campuri electromagnetice. Aceste frecvente pulsate si modulate sunt deosebit de vatamatoare biologic, si acumularea tuturor acestor surse si optiuni reprezinta un real motiv de ingrijorare.

Preocuparile cu utilizarea wifi se concentreaza in jurul descoperirilor facute de dr. Magda Havas, doctor in filozofie, profesor asociat de studii asupra mediului si resurselor la Trent University, in perioada cercetarilor ei atunci cand vizita locuri unde wifi-ul este folosit masiv, d. ex. Scoli.

Dr. Havas a gasit la cei expusi experimentarii WiFi:

• dureri de cap
• ameteala
• senzatie de a fi deplasat
• ritm cardiac rapid
• aritmie cardiaca
• celule sanguine aglomerate in grupuri, ceea ce duce, printre altele, la oboseala, amorteala si greata

Cercetatorii arata ca expunerea la wifi poate:

• sa perpetueze cresterea cancerului
• sa provoace daune permanente ADN-ului
• sa compromita sistemul imunitar
• sa afecteze sperma barbatilor

Exista chiar si dovezi limitate de autism.

Daca mai multi sefi ai companiilor de telecomunicatii ar urma directia data de Bellens si ar spune adevarul despre aceste bunuri de consum emitatoare de radiatii, oamenii ar putea cel putin utiliza aceste tehnologii in deplina cunostinta de cauza a riscului potential pentru sanatate.

Preluat de pe http://www.viataverdeviu.ro

Publicitate

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: