Bineinteles, ar fi ideal sa putem cumpara cat mai multe legume si fructe bio. Insa fie nu sunt disponibile mereu pe piata, fie nu avem acces la ele din diferite motive. Asta nu inseamna sa renuntam la a manca multe fructe si legume, cheia imunitatii si prevenirii afectiunilor grave. Atat binecunoscuta organizatie Environmental Working Group (www.ewr.org), cat si doctorul nutritionist Joel Fuhrman au compilat o lista a fructelor si legumelor pe care e indicat sa le cumparam bio, si o lista a celor care sunt acceptabile si din agricultura traditionala.
Fructe si legume „murdare”/ care ar trebui cumparate „bio”:
- mere
- piersici, nectarine
- capsuni si fructe de padure de import
- struguri
- „celery” (nu telina romaneasca)
- spanac
- ardei grasi
- castraveti
- rosii
- pastai
- cartofi
- cirese
- salata kale
- porumb
Fructe si legume „ok” neorganice/bio:
- ceapa
- avocado
- ananas
- mango
- kiwi
- papaya
- asparagus
- varza
- vinete
- pepeni
- grapefruit
- cartofi dulci
- conopida